Дозвољен рад базенима, велнес и спа центрима на подручју Бијељине

Срна
Дозвољен рад базенима, велнес и спа центрима на подручју Бијељине

БИЈЕЉИНА - На подручју Бијељине од данас се дозвољава рад базенима, велнес и спа центрима, посебно и у склопу угоститељских објеката за смјештај, а забрањују сва окупљања у групама већим од 50 лица на јавном мјесту, наводи се у наредби коју је на приједлог Градског штаба за ванредне ситуације донио градоначелник Мићо Мићић.

До 8. јуна забрањују се такмичарске активности спортских организација и спортиста, саопштено је из бијељинске Градске управе.

Приликом обављања дјелатности, онима којима је то одобрено дужни су организовати рад уз обавезно предузимање мјера прописаних у упутству Института за јавно здравство Републике Српске за спречавање појаве и ширења ковида-19 на радном мјесту.

Сви субјекти, базени, велнес и спа центри, посебно и у склопу угоститељских објеката за смјештај, као и остали којим је одобрено обављање дјелатности, могу самостално обављати дезинфекцију пословних простора у складу са упутством Института.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић донио је и измјену наредбе о забрани јавног окупљања на Градском стадиону, којом се забрањује јавно окупљање на објекту Градског стадиона у Бијељини, изузев за запослене на стадиону, чланове Фудбалског клуба "Радник" и чланове Атлетског клуба "Академац".

Наредба, која је донесена на приједлог градског Штаба за ванредне ситуације, ступа на снагу одмах и биће објављена у Службеном гласнику града Бијељина.

Градска управа и градске службе дужни су организовати свој рад тако да буде ограничен број особа које истовремено могу да уђу и бораве у Градској управи, а неопходно је онемогућити и задржавање у просторијама Градске управе и прављење дужих редова у затвореном простору.

Истовремено, неопходно је одржавати растојање између грађана у затвореним просторијама Градске управе, од најмање два метра, уз предузимање мјера дезинфекције и појачане хигијене, те омогућити рад шалтер сале и матичне службе Градске управе, уз контролу броја корисника услуга шалтер сала и матичних служби, зависно од простора.

Неопходно је према овој наредби одржавање физичке дистанце од два метра и уз обезбјеђење физичке провидне баријере на радном мјесту која пружа довољну заштиту запосленом и кориснику.

Наредбом градоначелника се задужују Одјељење за инспекцијске послове и Одјељење комуналне полиције Градске управе Бијељина да у провођењу ове наредбе обезбиједе њено поштовање од свих наведених субјеката, о чему ће свакодневно извјештавати команданта Градског штаба за ванредне ситуације.

У случају непоступања по овој наредби примјењиваће се казнене одредбе предвиђене Законом.

Ступањем на снагу ове наредбе престаје да важи наредба о регулисању рада трговинских, угоститељских, занатских и других објеката и служби на територији града Бијељина, а на снагу ступа одмах и биће објављена у Службеном гласнику града Бијељина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана