Дом здравља у Добоју освијетљен у розе - подршка борби против рака дојке

Срна
Дом здравља у Добоју освијетљен у розе - подршка борби против рака дојке

ДОБОЈ - Објекат Дома здравља у Добоју вечерас је освијетљен розе бојом, с циљем промоције Међународног мјесеца борбе против карцинома дојке.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић поручио је да је превенција пола здравља и да је боље спријечити појаву ове опасне болести него је лијечити.

Он је захвалио радницима и управи ове здравствене установе на континуираном подизању свијести и анимирању жена на превентивне мамографске прегледе који су бесплатни и навео да су захваљујући набављеном мобилном мамографу љекари ближи ризичним групама и на руралним подручјима, који су у околностима са пандемијум корона мање покретни.

Љекар Дома здравља Марина Јотић Ивановић најавила је да се акција на подизању свијести код жена наставља и послије октобра.

Октобар је Међународни мјесец борбе против рака дојке, заштитни знак је ружичаста боја и ружичаста врпца, која се носи у знак подршке свим женама које се боре са овом болешћу и њиховим породицама, али и подизању свијести о овој болести и значају превентивних мјера у спречавању настанка рака дојке и његовом раном откривању.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана