Дом здравља Лопаре добија апарат за брзо тестирање антигена на ковид 19

Срна
Дом здравља Лопаре добија апарат за брзо тестирање антигена на ковид 19

ЛОПАРЕ - Дом здравља Лопаре добиће апарат за брзо тестирање на антигене вируса корона од њемачке компаније "Доматек" из Милдорфа, најавио је директор ове здравствене установе Желимир Нешковић.

- Изузетно је значајна ова донација због потребе за масовним тестирањем наших грађана уочи вакцинације против вируса корона, која је од стране надлежних институција најављена у скорије вријеме - рекао је Нешковић Срни.

Он је на данашњем састанку у "Доматеку" захвалио успјешној њемачкој компанији за донације и подршку протеклих година у бројним здравственим пројектима који су реализовани на корист грађана општине Лопаре.

- Поносан сам што ће наша установа пружати овако значајне услуге грађанима, захваљујући подршци пријатеља Лопара и Републике Српске - навео је Нешковић.

Сувласник "Доматека" Мирослав Којадиновић, који је поријеклом из Републике Српске, рекао је да је у току испитивање и тестирање аналитичких апарата који ће служити за масовно тестирање на принципу пи-си-ар система, те најавио да ће на презентацију бити позване све здравствене установе из Републике Српске и БиХ.

Шеф лабораторије за микробиолошка испитивања "Доматека" Штефани Бауер је током презентације апарата за брзо тестирање антигена на ковид 19 рекла да се овом методом може тестирати 30 узорака за један час.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана