Додик: Породица Пушара примјер вриједних домаћина

Срна
Додик: Породица Пушара примјер вриједних домаћина

ИСТОЧНА ИЛИЏА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик посјетио је данас у Источној Илиџи породицу Пушара која је свој нови дом саградила у тој општини након изласка из Хаџића, који су потписивањем Дејтонског споразума припали Федерацији БиХ.

 Ради се о људима који одржавају наш народ и наше поднебље, људи који су као избјеглице, након што су изгубили све што су имали и стицали, дошли овдје на комад земље на којем није било ништа, својим рукама, без помоћи са стране, саградили угодан и диван дом - рекао је Додик.

Додик је изразио захвалност у име Републике Српске због повјерења које ова вриједна породица има у Српску.

- Многи из тих крајева из Федерације одлазли су у далеке крајеве и дестинације. Породица Пушара је остала овдје, што је веома важно и то цијеним - рекао је Додик, који је лидер СНСД-а.

Он је захвалио за цртеж који је у знак добродошлице добио од шестогодишње Божице.

- Држава ће увијек бити ту да помогне - рекао је Додик и најавио да ће наставити да се дружи са овом породицом и да ће им послати своју ракију за њихову крсну славу.

Дражен Пушара рекао је да у овој кући тренутно живи девет чланова и да им је овом посјетом Додик указао велику част.

- Никада нисмо чекали да нам успјех падне са неба, него се боримо и радимо. Најважнија је слога, а овдје смо дошли са капутом на рамену - навео је Пушара.

Нагласио је да им је запаљена сва имовина у Зовику, у општини Хаџићи, гдје су живјели, а да су дошли на голу ледину.

- Кренули смо испод ништа и ништа је велико, а сада имамо прије свега нормалну породицу и радимо. Поносим се њима и бавимо се пољопривредом која ми је психотерапија и рехабилитација - рекао је Пушара.

Он је навео да производе млијеко, да од стоке имају краве, товне бикове, свиње, те да сију жито и кромпир.

- Ипак се исплати и кад се осврнем уназад видим резултате - рекао је Пушара који ускоро очекује и пето унуче.

Кандидат СНСД-а за начелника општине Источна Илиџе Небојша Шешлија рекао је да је породица Пушара једна од највреднијих у Војковићима и Источној Илиџи.

- Ово је породица која је доказала да се својим радом и обрадом земљишта може живјети - рекао је Шешлија и додао да ће доказати да је његов приоритет брига за сваког становника општгине, који ће без обзира на политичко опредјељење имати једнак третман општине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана