Добој: Трећи позив за суфинансирање куповине станова младим брачним паровима

Srna
Добој: Трећи позив за суфинансирање куповине станова младим брачним паровима

ДОБОЈ - Градска управа Добој објавила је данас трећи јавни позив за суфинансирање куповине укупно 100 станова за младе брачне парове на подручју овог града.

Јавни позив остаје отворен 30 дана од дана објављивања у дневном листу "Глас Српске".

Први модел суфинансирања је да град финансира 49 одсто укупне вриједности стамбене јединице, а супружници 51 одсто, у случају да они бирају стамбену јединицу.

Према другом моделу, град финансира 70 одсто вриједности, а супружници 30 одсто, али немају право избора стамбене јединице, односно избор се врши за 12 расположивих стамбених јединица изабраних јавним позивима.

Стан, квадратуре од 40 до 75 метара квадратних, мора да буде новоизграђен и да се налази на подручју града Добоја.

Максимална цијена стамбене јединице по метру квадратном је до 1.600 КМ са ПДВ-ом.

Право на суфинансирање имају брачни парови који су држављани Републике Српске/БиХ млађи од 30 и старији од 18 година, а да су закључили брак послије 11. септембра 2019. године.

Бар један од супружника треба да има пребивалиште на подручју Добоја у непрекидном трајању од најмање три године од дана пријаве на јавни конкурс.

Ниједно од супружника не смије бити власник/сувласник непокретности на подручју БиХ, нити да је прометовало непокретност у посљедње три године од дана пријаве на јавни конкурс.

Супружници треба да имају намјеру остварења сталног боравка на подручју Добоја у периоду од најмање 20 година од дана закључења уговора, односно, у том периоду имају обавезу да периодично доказују боравак у стану који не могу продати, нити издати у закуп.

Пријаве на јавни позив са документацијом могу се доставити на адресу: градаДобој, Радно тијело за суфинансирање средстава за куповину 100 станова у сврху подстицања младих брачних парова на подручју града Добоја, Хиландарска 1, 74000 Добој.

Комисија ће оцијенити комплетност пријава и утврдити листу кандидата који испуњавају услове јавног позива, а одлуку о утврђивању листе кандидата донијеће градоначелник, наводи се у саопштењу.

Скупштина Добоја усвојила је 2. октобра прошле године одлуку о критеријумима суфинансирања куповине 100 станова за младе брачне парове на подручју града. /крај/алу/љљ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана