Добој: Младим брачним паровима уручени кључеви десет станова

Срна
Добој: Младим брачним паровима уручени кључеви десет станова

ДОБОЈ - Десет младих брачних парова из Добој вечерас је добило кључеве станова.

Кључеве су добили Хелена и Петар Јовановић, Милица и Радослав Ристић, Ивана и Душко Милутиновић, Маја и Дејан Илић, Мара Миљановић и Саша Шувира, Невена и Мирко Шљука, Наташа и Младенко Ђурић, Бојана и Горан Тубић, Јелена и Миле Стојановић, те Кристина и Стефан Благојевић.

Кључеве су им уручили градоначелник Добоја Борис Јеринић, посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић и посланици у Народној скупштини Српске Данијел Јошић и Александар Суботић.

Јеринић је нагласио да ће Добој наставити реализацију пројеката субвенционисања станова за младе брачне парове, те да ће конкурс бити редовно расписиван док се не испуни квота од 100 станова.

Јеринић је најавио да је у припреми и градска одлука да брачни парови, корисници ових станова, по добијању трећег дијетета, могу постати власници стана прије истека уговора од 20 година.

Он је захвалио српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић и институцијама Српске за подршку у реализацији овог пројекта.

Радослав Ристић, који је добио кључеве стана, захвалио је граду Добоју и институцијама Српске за помоћ младим брачним паровима.

"Ово је јасна порука да млади не треба да напуштају Добој", рекао је Ристић.

Данашњој свечаности присуствовао је и делегат у Вијећу народа Републике Српске Јасна Лукић.

Кључеве осам станова за младе брачне парове, по првом јавном позиву, су 11. децембра прошле године уручили српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, градоначелник Добоја Борис Јеринић и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Обрен Петровић.

Одлука о суфинансирању куповине 100 станова младим брачним паровима једногласно је усвојена 3. септембра на сједници Скупштине града Добоја.

Право да конкуришу, између осталих, имају парови млађи од 30 година који намјеравају да у Добоју стално бораве 20 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана