До краја октобра продужен рок за смјештај у домове на Палама

Срна
До краја октобра продужен рок за смјештај у домове на Палама

Пале - Студентски центар Пале продужио је до краја октобра рок за пријем докумената за смјештај студената у домове у академској 2019/2020. години, рекао је директор овог центра Дамјан Шкипина.

Шкипина је појаснио да је Универзитет у Источном Сарајеву одобрио додатне рокове за полагање испита, чиме је студентима дата могућност да стекну услов за упис наредне године.

“Студентски центар омогућава свим студентима који накнадно стекну услов за упис године да предају документацију за смјештај у домовима”, навео је Шкипина.

Он је навео да је јуче завршен први конкурсни рок за смјештај студената, који је почео 1. септембра, те потврдио да се, према првим резултатима, пријавило 100 бруцоша и 80 студената старијих година који су у јулу дали услов за наредну годину.

“Иду септембарски и октобарски испитни рокови, тако да се надамо да ћемо до почетка новембра имати комплетне резултате”, изјавио је Шкипина.

Шкипина је навео да Центар корисницима пружа услуге смјештаја и исхране, опремљен је у складу са потребама студената и захтјевима студентског стандарда, а на располагању је 530 лежаја.

Према његовим ријечима, студенти ће бити смјештени у двокреветне и трокреветне собе са купатилима, интернетом, топлом водом доступном 24 часа, док су им на Корану на располагању спортски терени за кошарку, фудбал и одбојку.

Он је подсјетио да је у прошлој школској години цијена боравка у дому износила 130 КМ за пун пансион, који подразумијева три оброка дневно, а цијена за ову академску годину биће, према правилнику ресорног министарства, утврђена крајем октобра на основу трошкова из претходне године.

Шкипина је појаснио да студенти могу да плате само смјештај који за редовне кошта 55 КМ, затим само храну чија је цијена 75 КМ. Он је додао да студенти који обнављају годину смјештај плаћају 80 КМ у шта је урачунато прање веша два пута мјесечено.

Он каже да Студентски центар Пале нуди и јединичне цијене оброка у складу са потребама студената, те цијена доручка износи 0,80 КМ, ручка 1,20 КМ и вечере 0,50 КМ.

Шкипина је навео да Студентском центру недостају квалитетна читаоница, сала за састанке, магацински простор, просторије за културна дешавања, али су у току преговори са ресорним министарством о рјешавању тих недостатака.

“У плану је изградња трећег објекта који би заокружио све ове садржаје који нам недостају. На тај начин добили би модеран центар у којем би био употпуњен комплетан садржај домова”, оцијенио је Шкипина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана