ДНС: Није нас нико избацио из скупштине у Приједору

Срна
ДНС: Није нас нико избацио из скупштине у Приједору

Приједор - Градски одбор ДНС-а Приједор саопштио је данас да ову странку нико није избацио из скупштинске већине јер је ДНС на претходним локалним изборима освојио довољно гласова да у Скупштини града Приједора има десет одборника и да има градоначелника из својих редова.

"Као побједник на тим изборима, на локалном нивоу бирао је с ким ће у коалицију која је функционисала све донедавно. Таква констелација снага не функционише више јер се из наших редова, вођени разноразним, углавном личним интересима, издваја неколико одборника. Каква је њихова даља судбина, на чијим ће листама и да ли ће их бити на наредним изборима - то ћемо тек видјети", наводи се у саопштењу приједорског ДНС-а поводом јучерашњег саопштења овдашњег ПДП-а.

ДНС наводи да у тој групи сада дјелује и већину чини и ПДП, који је подршку становника Приједора имао тек толико за два одборника.

"Ни то нам не смета, политичка борба је таква, стране се мијењају, коалиције мијењају, мишљења сучељавају, али чему ликовање?", питају из ДНС-а.

ДНС подсјећа да су током усвајања буџета града за ову годину прво ставке умањиване, а да се сада исти који су то радили "бусају у прса" како су они допринијели побољшању положаја социјалних категорија.

"Ти који су гласали за такав измијењен буџет којим су угрозили управо неке од тих категорија, сада се хвале како се о њима брину јер до сада нико није или није довољно", истичу у ДНС-у.

Из ДНС-а додају да је буџет града Приједора годинама и развојни и социјални и да представници пензионера са највише хвале говоре о односу ове локалне заједнице према тој категорији, са нагласком да су њихове потребе изражене материјалним средствима први пут уврштене у јавни документ какав је буџет града.

Градски одбор ПДП-а Приједор саопштио је јуче да је избацивање ДНС-а из скупштинске већине најбоља одлука за град Приједор и његове грађане и да то потврђује посљедња сједница градске Скупштине на којој је усвојен велики број амандмана и одлука које непосредно и недвосмислено утичу на бољи живот становника овог града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана