Ђурђевић: Срби да се окупе око најважнијих националних питања

Срна
Ђурђевић: Срби да се окупе око најважнијих националних питања

БИЈЕЉИНА - Предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић рекао је на духовној вечери уочи градске славе Светог великомученика Пантелејмона да из начина на који је живио овај заштитник града треба извући поуку да је потребно дати личну жртву ради већег, општег добра.

Он је упутио посебан поздрав српском народу на Косову и Метохији, истичући да живи без основних услова и права.

"Око најважнијих животних и националних питања морамо бити окупљени и јединствени у Републици Српској, да се то и нама не догоди", рекао је Ђурђевић.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је у обраћању учесницима Пантелинске духовне вечери указао на неопходну стабилност у региону и захвалио Србији и њеном предсједнику Александру Вучићу на одлучности да подржи повезивање и буде примјер како границе треба да буду што непримјетније.

Бесједу о Светом великомученику Пантелејмону, о хришћанском духу и етосу, говорио је свештеник Синиша Шаренац, који је поручио да људи не смију дозволити злу да превлада у свијету.

"Српски народ је кроз сва тешка времена и вијекове страдања давао великане какав је и Свети великомученик Пантелејмон, да се народ сабира у добру, да нам да снаге, мудрости и љубави да будемо људи, достојанствени, шта год радили, да је међу нама добро, да се увијек за добро боримо и добро желимо", истакао је Шаренац.

Пантелинско духовно вече одржано је у Центру за културу у организацији бијељинске "Просвјете", Позоришта "Семберија", Музичке школе "Стеван Стојановић Мокрањац" и других удружења и установа културе.

Културно-умјетнички програм извели су глумци Градског позоришта и Хора "Свети Ђорђе".

Сутра, на дан Светог великомученика Пантелејмона, ломљење славског колача најављено је за 19.00 часова испред зграде Градске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана