Ђуран: При крају радови на дијелу обнове дома "Гаврило Принцип"

Срна
Foto: Агенције

БОСАНКО ГРАХОВО- При крају су радови на постављању крова и вањске столарије на Дому културе "Гаврило Принцип" у Босанском Грахову, за шта је Влада Србије обезбиједила 250.000 евра, рекао је Срни начелник ове општине Урош Ђуран.

Ускоро очекујемо да се заврше радови на постављању крова и вањске столарије на Дому културе Гаврило Принцип.

Обнову Дома културе је од велике важности за Србе повратнике у Босанско Грахово јер ће побољшати квалитет културног и друштвеног живота у овој локалној заједници", рекао је Ђуран и додао да је Влада Србије 2019. године донирала 250.000 евра за овај дом.

Он је исказао захвалност Србији што није заборавила Босанско Грахово. "Захвалјујући предсједнику Србије Александру Вучићу и Влади Србије ми у Босанском Грахову имамо наду у боље сутра и гарант да останемо на својим вјековним огњиштима, али исто тако и разлог да се враћамо нашим кућама", истакао је Ђуран.

Према његовим ријечима, у наредном периоду радиће се и на изградњи водоводне мреже у Уништима и селу Обљај. "Градићемо водовод у селима Уништа и Обљај, за шта је федерално Министарство расељених особа обезбиједило средства", рекао је Ђуран.

Ђуран је рекао да се у Дрвару састао и са министром одбране Србије Небојшом Стефановићем током нјегове посјете општини Дрвар и упутио позив да делегација Србије у наредном периоду посјети општину Босанско Грахово.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана