Дјечију грају у прњаворском вртићу “Наша радост” замијенио звук шиваћих машина

Милијана Латиновић
Дјечију грају у прњаворском вртићу “Наша радост” замијенио звук шиваћих машина

ПРЊАВОР - Дјечију грају у вртићу “Наша радост” у Прњавору замијенио је звук шиваћих машина, на којима вриједне руке васпитачица шију памучне маске које поклањају суграђанима.

Иницијативу да у вријеме борбе против вируса корона покажу хуманост и солидарност, покренула је директорица вртића Слободанка Васић. Своју идеју представила је начелнику општине Дарку Томашу, од кога је добила зелено свјетло. Није требало много времена да се тридесетак запослених у овој предшколској установи организује и подијели у смјене те да поштујући прописе личне заштите просторије у вртићу претворе у мале кројачке радње.

- Видјевши да у апотекама нема довољно маски, обратила сам се начелнику и представила му своју идеју. Казао је да је идеја одлична и охрабрио нас да наставимо са реализацијом. Свакако дежурамо у вртићу, а на овај начин можемо корисно испунити наше вријеме - испричала је за “Глас Српске” Васићева.

Додала је да су почели шити маске у понедјељак на двије шиваће машине те да су добили и трећу, што ће им олакшати посао.

- До сада смо сашили више од 200 маски и донирали Кризном штабу општине, а они ће даље подијелити онима којима су најпотребније - рекла је Васићева, додавши да осим што шију, запослени у вртићу и пеглају маске.

Памучне тканине разних дезена од којих настају маске за Прњаворчане добиле су од једне суграђанке.

Васићева је истакла да вртић “Наша радост” похађа 212 малишана те да у вријеме ове кризе дјечји осмијеси највише недостају.

- Навикли смо на питања малишана, смијех и игру. Најљепше је радити са дјецом - истакла је она.

Педагог у вртићу Љубица Божуновић каже да колективу вртића “Наша радост” ентузијазма и пожртвованости не недостаје, што је потврђено и у вријеме пандемије вируса корона.

- Умјесто дјечје игре и пјесме, вртићке просторије испуњава звук шиваћих машина. Без дјеце вртић изгледа као празна кутија - рекла је Божуновићева нагласивши да је хуманост водиља запосленима у вртићу те да шијући маске дају свој допринос у борби против вируса. Она је казала да маске шију сваки дан од осам до 13 часова.

Настава за предшколце

Љубица Божуновић је истакла да су на интернет страници вртића покренули и онлајн наставу за предшколце.

- Настојимо да на тај начин и дјеци омогућимо да употпуне своје вријеме. Сваки други дан им постављамо задатке на интернет страници, а од њих добијамо фотографије урађених задатака - рекла је Божуновићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана