Дјечији цртић "Радост" Приједор: Расписан конкурс за пријем 83 дјеце

Srna
Дјечији цртић "Радост" Приједор: Расписан конкурс за пријем 83 дјеце

ПРИЈЕДОР - Дјечији вртић "Радост" Приједор објавио је данас конкурс за пријем 83 нових полазника узраста од једне године до поласка у школу за радну 2020/2021. годину. Вршилац дужности директора ове предшколске установе Бојана Кос изјавила је да је конкурс расписан у складу са законским оптимумом када је у питању број дјеце у групама.

 

"Будући да се сваке године на конкурс пријави далеко већи број дјеце него што можемо примити, ми смо се већ обратили оснивачу за сагласност да примимо максималан број дјеце, који је за 20 одсто више од оптималног", рекла је Косова Срни.

У централном објекту у јаслице и вртић планиран је упис 31 малишана, у вртић "Ђурђевак" на Уријама 20, у јаслице и вртић "Цврчак" на Пећанима деветеро и у вртић "Сњежана" на Пећанима петеро дјеце.

 У вртићу "Бамби" у Козарцу мјеста има за још 14 дјеце, а у објекту "Палчић" у Омарској за још четворо.

Конкурс је отворен осам радних дана почев од данас, а пријаве се попуњавају у просторијама централног вртића.

 Уз пријаву је потребно доставити родни лист дјетета које конкурише, родни лист остале дјеце из породице ако се ради о дјетету из вишечлане породице, увјерење родитеља о степену инвалидности, извод из матичне књиге умрлих ако се ради о дјетету самохраног родитеља, родни лист рдоитеља ако припада мањинским етничким заједницама и доказ о статусу корисника права на новчану помоћ, дјечији или матерински додатак.

Родитељи чија дјеца имају налазе специјалисте о физичком и менталном здрављу и психофизичким способностима дужни су их доставити приликом конкурисања.

Резултати конкурса, који је објављен у данашњем броју у "Козарског вјесника", биће објављени у року од осам дана од затварања конкурса путем спискова на огласној табли у централном вртићу.

 Максимални капацитет Дјечијег вртића "Радост" Приједор у свим објектима који су у функцији је 460 дјеце.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана