Ђацима безбједнији пут до школе у Новој Тополи

М. В.
Ђацима безбједнији пут до школе у Новој Тополи

Градишка - Изградња тротоара у градишкој мјесној заједници Нова Топола код Основне школе “Петар Кочић”, коју похађа 900 ученика, ријешиће дугогодишњи проблем ђака, али и других мјештана чија је безбједност свакодневно била угрожена јер су пјешачили коловозом.

Директор Основне школе “Петар Кочић” Радивој Поповић истакао је да изградња тротоара значи много овом насељу те да ће сада родитељи и дјеца бити много безбрижнији и безбједнији.

- Новоизграђени тротоари представљају додатну сигурност за ученике. У протеклом периоду дјеца су била ускраћена за спортске терене, а онда смо уз помоћ општине покренули изградњу два терена, један за фудбал и рукомет, а други за кошарку и одбојку, чиме ће знатно бити побољшани услови и квалитет наставе - рекао је Поповић.

Радовима су задовољни и мјештани, истичући да је јавном расвјетом покривена готово цијела мјесна заједница, а осим тротоара, дјеца ће добити нова игралишта и савремени Дом културе.

- За ово фреквентно мјесто, гдје је саобраћај интензиван, а пјешаци у сталној опасности, изградња тротоара је крупан корак ка безбједности свих учесника у саобраћају - истакао је народни посланик и мјештанин Нове Тополе Огњен Жмирић.

Начелник Градишке Зоран Аџић истакао је да је асфалтиран километар тротоара према Српцу, километар тротоара према Елезагићима и километар тротоара од ОШ “Петар Кочић” према Градишци.

- Вриједност изградње тротоара је око 600.000 КМ. Градимо и школске спортске терене, а у току су и обнова и доградња друштвеног дома у Новој Тополи - истакао је Аџић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана