Дервента : Завршена друга фаза градње објекта ватрогасног дома

Срна
Дервента : Завршена друга фаза градње објекта ватрогасног дома

ДЕРВЕНТА- У Дервенти је завршена друга фаза градње новог објекта Ватрогасног дома у Мотајичкој улици, у чију изградњу је до сада уложено око 630.000 КМ.

Градоначелник Дервенте Милорад Симић посјетио је градилиште и истакао да је данас обављена примопредаја друге фазе грађевинских радова.

"Шеф Ватрогасне јединице ми је рекао да је ово један од највећих, најопремљених и најмодернијих ватрогасних домова у Српској. Прва фаза је коштала 340.000, друга 290.000, све укупно до сада уложено око 630.000 КМ", изјавио је Симић новинарима.

Он је додао да је потребно издвојити још новца прије пресељења Ватрогасне јединице на ову локацију.

"Вјерујем да ће крајем овог мјесеца на Скупштини одборници прихватити мој приједлог да се издвоји до 260.000 марака да овај посао приведемо крају и ватрогасну јединицу премјестимо на условнију дестинацију", рекао је Симић.

Старјешина Ватрогасне јединице Дервента Славен Пијетловић навео је да је ријеч о објекту који има 1.100 метара квадратних корисне површине и да је један од највећих у Републици Српској.

"Инцијатива за изградњу новог Ватрогасног дома је производ привредног развоја града Дервенте, као и његова урбанизација која, и поред позитивних ефеката за друштвену заједницу, за собом повлачи и повећан ризик од пожара и нове захтјеве за ватрогасце. Ватрогасни дом коју сада користимо саграђен је давне 1950. године", истакао је Пијетловић.

 Према његовим ријечима, Ватрогасна јединца броји 13 ватрогасаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана