Дервента: Уговори о стипендирању за 78 корисника

Срна
Дервента: Уговори о стипендирању за 78 корисника

ДЕРВЕНТА - Градоначелник Дервенте Милорад Симић потписао је данас уговоре са једним бројем нових корисника стипендија, које су ове године одобрене за 65 студената и 13 надарених средњошколаца.

Износ стипендије за студенте сада је 120 КМ, а за надарене ученике средњих школа 70 КМ.

Симић је рекао новинарима да је из градског буџета за стипендије обезбијеђено 200.000 КМ, те да студенти, умјесто 100 КМ, сада добијају 120 КМ.

- Дуги низ година стипендирамо све студенте на државним факултетима. Ове године, иако каснимо са потписивањем уговора, стипендије ће бити исплаћене ретроактивно - истакао је Симић и додао да град стипендира укупно 183 студента.

Студент на првој години Медицинског факултета Кристина Перић рекла је да је подршка из Градске управе добродошла, с обзиром на то да је њена мајка самохрани родитељ.

- Које год трошкове да покријем и мени и мами је добродошло. Чињеница је да је од великог значаја било каква врста помоћи, али је исто тако и један велики домаћи задатак да се оправда та стипендија - каже Перићева.

Због поштовања епидемиолошких мјера уговори су данас потписани са једним бројем студената. Остали стипендисти уговоре могу преузети у Градској управи од 12. априла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана