Дервента: Општина набавља три респиратора

Срна
Дервента: Општина набавља три респиратора

ДЕРВЕНТА - Општина Дервента обезбиједиће средства за набавку три респиратора, а процијењена вриједност апарата је 100.000 евра, саопштено је из Општинског штаба за ванредне ситуације.

“Чињеница је да се у ово кризно вријеме привредници суочавају са озбиљним изазовима у смислу одржавања производње и обезбјеђивања средстава за исплату зарада запосленим, као и да би прикупљање средстава трајало извјесно вријеме, начелник општине Дервента Милорад Симић донио је одлуку да три респиратора буду набављена и плаћена средствима из буџета општине”, наведено је у саопштењу Штаба.

Поступајући према закључку Републичког штаба за ванредне ситуације, Општински штаб обезбиједио је адекватан простор за смјештај лица за која се утврди да поступају супротно мјерама кућне изолације, односно карантина.

Смјештај је обезбијеђен у Јавној установи Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју “Будућност” Дервента и то капацитета 10 кревета са могућношћу проширења до 50 кревета, затим у објекту Терапијска заједница “Извор” 30 кревета и довољно капацитета за евентуално болничко забрињавање.

На основу закључка Републичког штаба за ванредне ситуације о јавном објављивању података о лицима, за које се утврди да не поступају у складу са изреченим мјерама кућне изолације, односно карантина, саопштено је да су новчано санкционисана четири лица.

Ријеч је о лицима чији су иницијали Ш.З. које санкционисано са 100 КМ, те М.Б, Е.Г. и М.Е.С. са по 1.100 КМ.

Штаб за ванредне ситуације поздравља опредјељење највећег броја становника Дервенте да поштује препоручене мјере изолације и заштите, те истовремено упозорава све који крше одредбе да ће контролни органи бити немилосрдни и ригорозни према онима који се оглуше о прописане мјере.

У Штабу су захвалили свим привредницима који су до сада подржали набавку опреме и средстава за здравствене раднике, те истичу да су добро дошле донације и позивају све заинтересоване да се јаве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана