Дервента: Извршни комитет СНСД-а се састао са руководством из изборне јединице четири

Srna
Дервента: Извршни комитет СНСД-а се састао са руководством из изборне јединице четири

ДЕРВЕНТА - У Дервенти је почео састанак Извршног комитета СНСД-а са руководством општинских одбора из Изборне јединице четири, која обухвата Дервенту, Брод, Вукосавље и Модричу. Састанку присуствују предсједник СНСД-а Милорад Додик, потпредсједници СНСД-а Жељка Цвијановић, Радован Вишковић и Никола Шпирић, члан Предсједништва СНСД-а Зоран Тегелтија, те предсједник Актива жена СНСД-а Нада Тешановић.

На састанку, који се одржава у просторијама Центра за културу, присуствују и предсједници општинских одбора у Броду Илија Јовичић, у Дервенти Милорад Симић, у Вукосављау Борислав Ракић, те у Модричи Младен Крекић.

Извршни комитет СНСД-а састаће се данас и са руководством локалних одбора из Изборне јединице пет у сали Скупштине града Добој у 17.00 часова.

Додик је истакао да СНСД има добру организациону структуру и да се озбиљно припрема за изборе.

Додик је изразио увјерење да ће СНСД у Изборној јединици четири добити изборе у садашњем капацитету, односно да ће у све четири општине Модричи, Дервенти, Броду и Вукосављу добити начелнике и скупштинску већину.

"Данас разговарамо на који начин прибавити нову снагу СНСД-у у оквиру организационог и акционог дјеловања. Вјерујем да ћемо на изборе изаћи способни да те изборе добијемо у капацитету како смо до сада", изјавио је Додик новинарима.

Он је додао да је данашњи састанак организован са активистима, предсједницима локалних одбора, те народним посланицима из СНСД-а из Изборне јединице четири, што је такође учињено у неколико изборних јединица. Додик је истакао да СНСД има у све четири општине власт и да то чине дужи низ година.

"Видљив је напредак када дођете у Дервенту, град који је у току грађанског рата битно разрушен. Видите да је сада савремен град са јаком привредом, ријешеном инфраструктуром, у коме људима није проблем запошљавање.

То даје оптимизам и тако је и у другим општинама", рекао је Додик. Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић нагласила је да је намјера и амбиција да и у наредне четири године СНСД има своје начелнике и власт у Изборној јединици четири.

"Много смо заједно урадили у локалним заједницама, све оно што је важно за наше људе на локалу, у општинама, селима, градовима у којима живе. То је политика СНСД-а и ми се припремамо за ове изборе, а све се одвија у специфичним околностима", рекла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима СНСД ради на терену упркос свему- - Ннамјера нам је да останемо најјачи, да формирамо локалну власт која ће са републичким властима радити на добробит наших грађана, и сигурна сам да ће Влада Републике Српске бити на услузи грађанима као и до сада", рекла је Цвијановићева.

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић истакао је да је СНСД спреман за изборе и да се одржавају овај викенд.

"Што се тиче СНСД-а, избори могу да се одрже и овај викенд. Ми ћемо побиједити и у октобру и у сваком мјесецу. Овдје смо да чујемо наше људе, да поразговарамо да пројекти који су планирани на овој регији буду спроведени према планираној динамици", рекао је Вишковић.

Он је додао да ће у Инвестиционо-развојној банци бити посебан фонд за локалне заједнице из којег ће бити помагана примјена пројеката. Предсједник ОО СНСД-а Модрича Младен Крекић рекао је да локалне заједнице не би могле ништа учинити специјално да нису имали подршку институција Републике Српске којима руководе људи из СНСД-а.

"Били би много сиромашенији и не би могли урадити све ове пројекте и постићи резултате. И Модрича ће побиједити и бити уз СНСД", рекао је Крекић. Предсједник ОО СНСД-а Дервента Милорад Симић је истакао да је разговарано о тековинама које су обезбијеђене у протеклом времену. "Имамо јаку подршку коју нећемо изневјерити. Бољих нема и неће бити.

Избори ће бити наши, народни. Вјерујем у подршку народа, настојали смо оправдати њихово повјерење, и вјерујем да ће бити у све четири општине изборна побједа", рекао је Симић. Предсједник ОО СНСД-а Вукосавље Борислав Ракић у име свих начелника Изборне јединице четири захвалио је на подршкци коју су имали у претходном времену.

"Нама из изразито неразвијених општина подршка значи, као и грађанима и надамо се да ће ове све четири општине показати праву снагу СНСД-а, која је увијек стајала уз СНСД и наравно да ћемо побјеђивати", рекао је Ракић.

Предсједник ОО СНСД-а Брод Илија Јовичић рекао је да су као и свих претходних избора спремни за изборе.

"Уз подршку Владе Републике Српске, виших органа власти Брод је изашао из безнадежне ситуације. Још има проблема и питања, грађани су стрпљиви и задовољни оним што смо урадили", рекао је Јовичић.

Састанку Извршног комитета СНСД-а са руководством општинских одбора из Изборне јединице четири, која обухвата Дервенту, Брод, Вукосавље и Модричу присуствовали су потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић, члан Предсједништва СНСД-а Зоран Тегелтија, те предсједник Актива жена СНСД-а Нада Тешановић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана