Дервента: Из градске касе за 32 мајке исплаћено 22.000 КМ

Срна
Foto: Илустрација

ДЕРВЕНТА - Из буџета града Дервента за 32 мајке које су у протеклих шест мјесеци родиле близанце, треће или свако наредно дијете исплаћено је укупно 22.000 КМ, а због епидемиолошких мјера изостао је традиционални пријем код руководства града.

Градоначелник Дервенте Милорад Симић данас је на конференцији за новинаре рекао да га радује чињеница да је све већи број дјеце у овој локалној заједници и пожелио честитку тим породицама. Према његовим ријечима, у 2019. години у Дервенти је рођено 189 дјеце, а лани 223 дјеце.

"То је добро, тако треба, још више треба. Дервента је средина која је у доброј или најбољој мјери обезбиједила могућност запослења, јер ми дуго година словимо за локалну заједницу у којој има посла. Имамо конкурсе гдје је неограничен број радних мјеста за запослење, што је поента да се родитељи материјално обезбиједе", рекао је Симић.

Он је истакао да се из градског буџета за свако рођено треће и наредно дијете издваја 600 КМ, а за близанце 2.000 КМ, и да ће таква традиција бити настављена.

Неда Тошић, мајка близанаца Саре и Милоша, али и седмогодишњег Матеја, изразила је задовољство чињеницом да осим породице и пријатеља још неко мисли на њихову дјецу и има разумијевања за поприлично високе трошкове за новорођенчад.

"Сара и Милош још немају два мјесеца, а седмогодишњи син Матеј нам је од велике помоћи. Бебе су рођене мало прије термина, што је често када су у питању близанци, али веома лијепо напредују", изјавила је Тошићева, која је захвалила градоначелнику, истичући да свака помоћ много значи родитељима који имају више дјеце.

Према подацима Градске управе, од новембра до маја двије породице су постале богатије за близанце, једна мајка родила је шесто дијете, двије мајке родиле су пето дијете, док је њих седам на свијет донијело своје четврто, а 20 треће дијете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана