Давидовић, Кустурић: Систематски преглед за спортисте до 18 година, суфинансираће министарство и фонд

Срна
Давидовић, Кустурић: Систематски преглед за спортисте до 18 година, суфинансираће министарство и фонд

БАЊАЛУКА- Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и Фонд здравственог осигурања суфинансираће обавезан годишњи систематски преглед за спортисте до 18 година, спортисте са инвалидитетом и категорисане спортисте, како је и предвидио Закон о спорту, истакла је ресорни министар Соња Давидовић.

Давидовићева је у разговору са директором Фонда здравственог осигурања Републике Српске Дејаном Кустурићем истакла да је здравствена заштита спортиста изузетно важан сегмент који је дефинисан и Законом о спорту и изразила задовољство што се наставља сарадња са Фондом у овом сегменту.

Финансирање систематских прегледа спортиста са инвалидитетом и категорисаних спортиста је, објаснила је она, новина која је дефинисана новим Законом о спорту, јер је намјера да се овом мјером обухвати што већи број спортиста, саопштено је из Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

Кустурић је рекао да Фонд од почетка сарадње са овим министарством инсистира на значају превенције када је ријеч о здравственој заштити и да је то најбољи начин да се спријече трагични догађаји на спортским теренима. Систематске прегледе спортиста обављаће Завод за медицину рада и спорта Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана