Давидовић честитао Јеврејима Хануку

срна
Foto: гс

БАЊАЛУКА- Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за вјере Драган Давидовић је поводом Хануке упутио честитку свим Јеврејима и јеврејским општинама у Републици Српској и БиХ са поруком да овај празник прославе у здрављу и добром расположењу, уз традиционални поздрав - "Ханука на радост".

"Најљепше честитке поводом празника Ханука упућујем вам у име Републичког секретаријата за вјере и у своје лично име, са жељом да празнична радост испуни Ваша срца", наведено је у честитки Давидовића.

Он је саопштењу Секретаријата пожелио Јеврејима да "ови дани свјетлости, који се празнују као успомена на храбру побједу макабејских устаника и ослобођење и поновно освећење Храма, освијетле Ваше домове доносећи мир, љубав и наду".

Јевреји од данас до 6. децембра славе Хануку, један од најрадоснијих јеврејских празника, симбол наде и чуда, вјере у боље сутра.

Ханука се слави у знак сјећања на трогодишњи ослободилачки рат и ослобођење Јерусалима 165. године прије нове ере, када је "поново упаљено кандило, а идоли избачени из Храма".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана