Станове добило 13 младих брачних парова у Добоју

ГС
Станове добило 13 младих брачних парова у Добоју

ДОБОЈ - Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и градоначелник Добоја Борис Јеринић уручили су данас у овом граду кључеве станова за 13 младих брачних парова.

Дио средстава за станове младим брачним паровима обезбиједио је град Добој.

Данашње уручење кључева је по трећем јавном позиву, а предвиђено је да буде додијељено укупно 100 станова.

Представници Удружења "Завидовићани" су прије тога уручили предсједници Српске књигу "Неоплакани".

Жељка Цвијановић посјетила је данас у Добоју спортску дворану која је у изградњи, а вриједност радова је 12 милиона КМ.

Цвијановићеву су прије посјете спортској дворани дочекали градоначелник Добоја и посланици у Представничком дому парламента БиХ Обрен Петровић и Сања Вулић.

Површина дворане биће 5.500 метара квадратних, а капацитет 2.000 мјеста.

Након посјете градилишту спортске дворане, Цвијановићева ће присуствовати уручивању кључева станова младим брачним паровима.

 

 

САРАДЊА ЛОКАЛНИХ И РЕПУБЛИЧКИХ ИНСТИТУЦИЈА - КЉУЧ НАПРЕТКА


Цвијановић изјавила је данас у Добоју да се овом граду, уз помоћ институција Српске, реализују значајни инфраструктурни пројекти, што је од изузетне важности за побољшање живота становника.

"Задовољство је када видим да заједнички реализујемо важне пројекте, а један од њих је и изградња спортске дворане", рекла је Цвијановићева новинарима након што је посјетила градилиште спортске дворане.

Она је истакла да без сарадње локалних и републичких власти нема напретка за локалне заједнице.

"Добој је одлично искористио своју шансу. Овдје се води рачуна о развоју градске територије, а не само урбаног дијела, што је од изузетног значаја", додала је Цвијановићева.

Она је навела да су у Добоју реализовани важни инфраструктурни пројекти од изградње саобраћајница до школских објеката, те да ће тако бити и у наредном периоду.

"Институције Републике Српске ће увијек бити на располагању овом граду, али и осталим локалним заједницама у Српској. Драго ми је што је евидентан развој Добоја који је једно од највећих градилишта у Српској", рекла је Цвијановићева.

Јеринић је нагласио да се овај град успјешно развија захваљујући институцијама Српске.

"Доказ за ово јесте и реализација инфраструктурних пројеката, а један од њих је и изградња спортске дворане која би требало да буде завршена наредне године, а радови теку планираном динамиком", рекао је Јеринић.

Он је напоменуо да ће Добој наставити са реализацијом важних пројеката.

"У свему имамо помоћ институција Републике Српске, предсједника Српске Жељке Цвијановић и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика", рекао је Јеринић.

Он каже да је поносан што је Добој највеће градилиште у Српској.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана