Цвијановић: Подршка институција Српске развоју општине Теслић

Срна
Цвијановић: Подршка институција Српске развоју општине Теслић

ТЕСЛИЋ - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да су институције Републике Српске, уз подршку Владе Србије, инвестирале у реконструкцију школа у Теслићу у намјери да унаприједе систем образовања, те да су учествовале и у реализацији других пројеката важних за развој ове локалне заједнице.

"Задовољство ми је што сам и на претходним позицијама, а ево сада и као предсједник Републике, заједно са другим институцијама, успјела да реализујемо све заједничке пројекте које смо имали овдје", рекла је новинарима Цвијановићева која је данас у Теслићу присуствовала обиљежавању школске славе Светог Саве у амфитеатру Средњошколског центра "Јован Дучић".

Према њеним ријечима, осим реконструкције амфитеатра ове школе средствима предсједника Српске, прије неколико година уложено је у фискултурну салу и школско двориште.

Она је навела да је реализована санација и реконструкција објеката основних школа на подручју Теслића, од мањих инвестиција вриједних по неколико хиљада КМ, до крупних пројеката какав је реконструкција једне градске школе за коју је Влада Србије издвојила 600.000 КМ.

"Дешава се много ствари паралелно и то показује да смо финансијски стабилни као институције Републике Српске, да смо у стању да реализујемо овакве пројекте и да на неки начин трасирамо пут за будуће пројекте", рекла је Цвијановићева.

Она је подсјетила на досадашњу подршку санацији локалног дома здравља, набавку санитетског возила, унапређење локалне инфраструктуре, као и друге пројекте намијењене развоју Теслића.

Данашњој свечаности присуствовао је и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Драган Богданић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана