Цвијановић: ОШ "Петар Кочић" оправдала повјерење и донацију искористила на прави начин

Срна
Цвијановић: ОШ "Петар Кочић" оправдала повјерење и донацију искористила на прави начин

ПРИЈЕДОР- Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је реконструкција Основне школе "Петар Кочић" у приједорском насељу Урије велики подухват, те да је ова образовна установа оправдала повјерење због чега је и кандидована према донацији која долази из Владе Србије.

"Када видимо ово унутрашње уређење и успостављање спортских садржаја видимо да ова школа заслужује не само нашу пажњу него и сваку похвалу", истакла је Цвијановићева након што је обишла Основну школу "Петар Кочић" за чије је унутрашње и вањско уређењу издвојено 200.000 евра донације Владе Србије.

Предсједник Републике истакла је да је радује чињеница да је раније имала прилику да помогне санацију санитарних чворова у овој школи, те да ће и ово ново уређење служити да добробит првенствено дјеци.

"Овдје имамо неке садржаје које немају друге школе што ће значити много за развој наше дјеце, али и за укупно организовање часова. Такође, требају нам и спортски терени који ће бити стављени на располагање и локалној заједници", додала је Цвијановићева.

Директор ове школе Горана Босанчић захвалила је предсједику Републике на посјети, истичући да су средства искористили за адаптирање и реновирање једног дијела унутрашњости школе.

"Направили смо салу за вишеструке намјене, позорницу и унутар те сале је дио која користе дјеца која иду у продужени боравак", појаснила је Босанчићева.

Она је додала да је други дио средстава, који је још значајнији за здравље ученика, искоришћен за сређивање терена око школе, поплочавање дворишта и уређивање нових клупа, асфалтирање стаза, уређење игралишта са промјеном тобогана...

"Велика смо школа у коју иде 1.200 ученика, а сад смо први пут изградили одбојкашко и кошаркашко игралиште, атлетску стазу и веома смо поносни на то", рекла је Босанчићева.

Она је нагласила да су у потпуности оправдали повјерење институција власти и одобрени новац уложили за добробит ученика, наставника и свих запослених у овој школи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана