Ћурић: Цијели град стављен под својеврсну контролу

Срна
Ћурић: Цијели град стављен под својеврсну контролу

ТРЕБИЊЕ - Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да је постављањем контролних тачака на прилазима граду Требиње стављено под својеврсну контролу и најавио да ће списак грађана који су у кућној изолацији током дана бити допуњен, те свакодневно ажуриран.

Ћурић је данас посјетио контролне тачке на којима контролу свих улазак у град врше припадници Полицијске управе Требиње, а испомоћ им пружају радници "Екологије и безбједности", те припадници цивилне заштите "Хидроелектрана на Требишњици" и добровољних ватрогасних друштава, саопштено је из градског Штаба за ванредне ситуације.

Градоначелник Требиња је истакао да је ријеч о мјери која подразумијева да нико не може да уђе на подручје града, а да прије тога не буде евидентиран. "Од оних који улазе на подручје Требиња траже се лични подаци и евидентира се гдје су кренули - да ли ће се у Требињу задржавати и колико дуго, односно да ли су само у пролазу кроз наш град", навео је Ћурић.

Он је појаснио да је овом активношћу цијели град стављен под својеврсну контролу, додајући да је ово само једна од низа превентивних мјера које је донио градски Штаб за ванредне ситуације.

"Наш циљ је да све што је у нашој моћи не препустимо случају и да дјелујемо превентивно на евентуално ширење новог вируса корона", навео је Ћурић.

Према његовим ријечима, у току је појачана контрола лица која се налазе у кућној изолацији, а објављен је и списак свих који се у њој налазе, који ће током дана бити допуњен, те свакодневно ажуриран.

"На овај вид објаве били смо приморани јер смо евидентирали одређени број наших суграђана који нису поштовали ову превентивну мјеру и на тај начин су потенцијално угрожавали здравље свих нас, а и ресорно министарство тражи да им доставимо податке о идентитету тих лица", појаснио је Ћурић.

Градоначелник Требиња похвалио је рад Полицијске управе Требиње и свих радника који су ангажовани на терену.

Посебну захвалност Ћурић је упутио представницима свих медија из Требиња који професионално извјештавају о тренутној ситуацији у граду и прате пандемију новог вируса корона.

Говорећи о епидемиолошкој ситуацији на подручју Требиња, Ћурић је навео да у том граду нема забиљежених случајева инфекције новим вирусом корона, док се у кућној изолацији налази 330 грађана.

Он је замолио све Требињце да имају разумијевања за све превентивне мјере које је донио Штаб, захваљујући свима онима који их поштују

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана