Чубриловић: Имаћемо одборнике у приједорској скупштини

Срна
Чубриловић: Имаћемо одборнике у приједорској скупштини

ПРИЈЕДОР - Предсједник Демоса Недељко Чубриловић изјавио је данас да ће ова странка имати одборнике у Скупштини града Приједора, те да ће конструктивно радити и сарађивати са градоначелником Приједора.

“Ми као политичка опција смо и потписали споразум о подршци за градоначелника Приједора и наше је задовољство што је баш изабран човјек којег смо и ми подржавали, без обзира на то што нисмо освојили ниједан мандат у форми организације Демоса”, рекао је Чубриловић на конференцији за новинаре у Приједору.

Он је подсјетио на то да је једна од одлука Предсједништва Демоса са зајседања у Бијељини да се реорганизује Градски одбор у Приједору и изразио задовољство што се на челу приједорског Демоса нашао Златко Ритан који је на мјесто одборника у Скупштини града дошао на листи ДНС-а, али је напустио странку и прије конститутивне сједнице.

“Ритан је изабрао ову политичку опцију са својим сарадницима и видио перспективу свог даљег политичког дјеловања баш у нашој опцији. Мислимо да је то добар пут за сваког ко жели просперитет своје локалне заједнце, па тако и у Приједору. До сада су осјећали неке стеге унутар дјеловања неких политичких опција и сада су ту”, истакао је Чубриловић.

Он је најавио да ће приједорски Демос имати пуну подршку руководства са нивоа Републике и да ће добити све оно што у организационом смислу буде тражено за спровођење принципијелне политике.

“Приједор као град има шансу за синхронизацију локалне и власти Републике Српске и наставиће свој развој. Велика су очекивања, најприје ауто-пут који ће отворити нову перспективу не само за грађене, него и за привредне субјекте јер 27 грана учествује у том пројекту. Демос ће дати свој допринос за реализацију оваквих пројеката”, поручио је Чубриловић.

Шеф повјереништва Градског одбора Демоса Приједор Златко Ритан изјавио је да ће Демос у Приједору бити корективни фактор на политичкој сцени и подржати све пројекте који ће довести до тога да грађани живе боље.

“Почиње ново раздобље у функционисању Демоса у Приједору и очекујемо да ћемо направити нову енергију која ће допринијети развоју и унапређењу услова за грађане”, поручио је Ритан.

Он је најавио да ће у наредних 90 дана интензивно радити по мјесним организацијама како би се припремила изборна скупштина, а одмах потом кренуло и у припрему за изборе 2022.

“Мој рад у ДНС-у је добро познат у Приједору, и залагање и унутарстраначке борбе које сам имао и прије избора. Након изборног резултата очекивало се да се изврше одређене реорганизације. Структуре ДНС-а у градској организацији су сматрале да то не треба да иде у том правцу и сматрам да су нам се ту путеви разишли”, појаснио је Ритан који сада у Скупштини града дјелује као самостални одборник.

Потпредсједник Демоса Томислав Прпош подсјетио је да странка у Приједору постоји, дјелује и ради двије и по године у континуитету.

“Нисмо задовољни резултатима избора, а ово данас је договор и активност којима желимо унаприједити рад Демоса. Очекујемо да ће бити успјешнији рад у наредном периоду и очекујемо боље резултате”, истакао је Прпош и додао да Градски одбор броји 37 чланова, а да странка у Приједору има између 650 и 700 чланова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана