Ћосић: Средства за славске свечаности биће усмјерена према привреди

ГС
Ћосић: Средства за славске свечаности биће усмјерена према привреди

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО - Источно Ново Сарајево ће ове године скромније прославити 28. мај - Дан општине и крсну славу Вазнесење Господње, а средства намијењена за славске свечаности усмјериће у програм за подршку привреди, рекао је Срни начелник општине Љубиша Ћосић.

Ћосић је додао да ове године неће бити организован славски ручак, на којем је до сада било присутно више од 300 људи, већ ће средства која су планирана за то ребалансом буџета усмјерити у програм за подршку привреди и опоравак од утицаја ковида-19, а дио средстава ће усмјерити и за помоћ најосјетљивијим категоријама становништва.

Он је рекао да ће крсна слава и Дан општине ове године бити обиљежени на скроман, али достојанствен начин, те подсјетио да су до сада Спасовданске свечаности трајале седам дана, а ове године ће то бити два дана.

Према његовим ријечима, сутра у 20.00 часова у Културном центру биће одржана свечана Спасовданска академија, којој ће присуствовати одборници Скупштине општине и добитници плакета и захвалница од општине.

Ћосић је напоменуо да је за сутра у 19.30 часова планирано и отварање изложбе фотографија “Све је стало у један тренутак”, које су настале за вријеме епидемије вируса корона, те додјела награда за најбоље фотографије.

Он је навео да ће на Спасовдан у четвртак, 28. маја, обиљежавање славе почети у 9.00 часова литургијом у Храму Светог великомученика Георгија, након чега ће бити обиљежено 28 година од формирања Прве сарајевске механизоване бригаде и положено цвијећа на Војничком гробљу на Врацама у 10.30 часова.

Он напомиње да је у 11.00 часова испред храма предвиђен коктел и закуска, а у 12.00 часова полагање вијенаца на споменик Слава српском борцу прекопута зграде општине.

Ћосић је најавио да ће у 13.00 часова у свом кабинету одржати конференцију за новинаре.

Он је истакао да Источно Ново Сарајево славу дочекује као једна од најразвијенијих локалних заједница у Републици Српској, која биљежи прилив становника, непрестани инфраструктурни развој, како кроз реализацију јавних инвестиција, тако и кроз релаизацију приватних инвестиција.

“И даље смо подручје пожељно за улагање и подручје на коме ће да расте запосленост и смањује се незапосленост. У овој години ћемо завршити велике капиталне пројекте - позориште, спортску дворану, Трг Републике Србије, парк, кренућемо и са реализацијом изградње викенд-насеља на Трврдимићима, а у руралним дијеловима завршити започете инфраструктурне пројекте”, рекао је Ћосић.

Он је изразио наду да ће током године, зависно од прилива средстава, бити започет пројекат водоснабдијевања у засеоку Клек, те додао да је ових дана у сарадњи са предузећем “Воде Српске” почела израда идејног пројекта уређења корита ријеке Тилаве.

“Половином ове године очекујем почетак изградње студентског дома. Ми смо завршили свој дио посла који се односи на израду пројекта и биће то један велелепни објекат”, рекао је Ћосић и додао да би ускоро требало да почне уређење језера у Источном Новом Сарајеву.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана