Челинац прославља Дан општине: Служена литургија у храму Светог Архангела Гаврила

Срна
Foto: Срна

ЧЕЛИНАЦ - У Челинцу је данас, поводом Дана општине и крсне славе - Сабора Светог архангела Гаврила, служена света литургија и положени вијенци у спомен-капели за 220 погинулих бораца ове општине.

Игуман манастира Гомионица отац Методије, који је са осам свештеника, у присуству великог броја вјерника, служио литургију, рекао је да се данас српски народ сјећа храбрости страдалих. "Данас се и завјетујемо да нас прошлост неће паралисати", рекао је отац Методије.

Предсједник Општинске борачке организације Далибор Вујичић рекао је да не смију бити заборављени лик и дјело бораца који су живот дали за крст часни, слободу златну и Републику Српску.

"Наша обавеза према погинулим борцима је да наставимо да чинимо бољом Републику Српску, јер ономе ко не види своју прошлост - пише се лоша будућност.

Република Српска је светиња коју морамо чувати. У одбрамбено-отаџбинском рату били смо јединствени и сложни, а ту слогу морамо показати и у данашње вријеме", истакао је Вујичић. Вијенце су у спомен-капели положили представници Народне скупштине Републике Српске - потпредсједник парламента Милан Петковић и посланик Владо Ђајић, представници Владе Републике Српске - министар пољоприреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић и управе и локалне управе Сенка Јујић.

Вијенце су положили и представници општине Челинац, Општинске борачке организације, те братских општина Трстеник, Мајданпек и Звечан и породице погинулих бораца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана