Брчко: Ана Гајић и Срђан Самарџић најбољи спортисти у 2019. години

Srna
Брчко: Ана Гајић и Срђан Самарџић најбољи спортисти у 2019. години

БРЧКО - Одбојкашица Женског одбојкашког клуба /ЖОК/ "Бимал-Јединство" Ана Гајић и члан Атлетског клуба "Маратон" Срђан Самарџић најуспјешнији су спортисти у Брчком за 2019. годину у женској, односно мушкој конкуренцији.

Гајићева, чији клуб је синоћ на манифестацији "Избор спортисте године" проглашен најуспјешнијим спортским колективом дистрикта, рекла је новинарима да јој је част што је други пут изабрана за најуспјешнију спортисткињу Брчко дистрикта.

"Све то постигла сам захваљујући клубу. Надам се да ћу и сљедеће године бранити боје 'Бимал-Јединства'", рекла је Гајићева.

Самарџић је истакао да је дуго година проглашаван за најбољег атлетичара дистрикта, те да је задовољан постигнутим резултатима прошле и 2018. године.

"Донио сам први пут балканску медаљу са неког атлетског такмичења у сениорској конкуренцији у Брчко. Надам се да ћу у наредном периоду бити још бољи и да ћу остварити норму за неко веће такмичење као што су Олимпијске игре или Свјетско првенство", рекао је Самарџић.

Градоначелник Брчког Синиша Милић, који је уручио награде најуспјешнијим спортистима града, рекао је обраћајући присутнима да свима у дистрикту и Влади предстоји рад на побољшању спортске инфраструктуре како би спортски резултати били још значајнији.

Шеф Одјељења дистрикта за привредни развој, спорт и културу Перо Гудељевић указао је да се годишње за рад спортских колектива из локалног буџета издвоји око 3.500.000 марака, те да ће ове и наредних година због новог Закона о буџету бити праведнија расподјела тих средстава.

Награде и признања додијељени су у 22 категорије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана