Братунац:  Пропао трећи покушај одржавања сједнице

Срна
 Братунац:  Пропао трећи покушај одржавања сједнице

БРАТУНАЦ- Трећи покушај одржавања прве редовне сједнице Скупштине општине Братунац данас је пропао, јер није било кворума.

Сједници се није одазвала потребна већина одборника за њено одржавање, а то је 13 од 25 одборника.

На конститувној сједници Скупштине општине, одржаној 13. јануара, скупштинску већину чинило је 18 одборника из СНСД-а, Уједињене Српске, СДС-а, СПС-а, Покрета за Братунац, НДП-а, ПДП-а и Савеза за нову политику. У опозицији су била четири бошњачка и три одборника ДНС-а.

Постизборна комбинаторика у Братунцу се наставила и након конститутивне сједнице, па је дошло до формирања нове скупштинске већине, која је тражила заказивање сједнице, што јој није удовољено.

Предсједник Скупштине општине Радислав Јовановић је заказао редовну скупштинску сједницу за 12. март, али због недостатка кворума она није одржана.

У међувремену је пет одборника СНСД-а и два из СПС-а формирали нову скупштинску већину са одборницима ДНС-а и бошњачких странака, која је бројала укупно 14 одборника.

У наставку сједнице Скупштине општине 6. априла, нова скупштинска већина тражила је да им се омогући допуна предложеног дневног реда, која је подразумијевала промјену скупштинског руководства, али је Јовановић прекинуо сједницу не дозволивши да се одборници изјасне о овом приједлогу.

За данас је била договорена нова скупштинска већина, али усмени договор није испоштован и није било кворума за одржавање сједнице, односно била су прусутна само два од шест одборника СНСД-а. Нови термин одржавања сједнице биће накнадно утврђен.

Начелник општине Братунац Срђан Ранкић рекао је новинарима да се већина одборника понаша неодговорно и тиме наноси штету грађанима који су их бирали и свим буџетским корисницима.

Он је навео да је разговарао са одборницима да би се ријешила одређена питања и одблокирао рад локалног парламента.

“Нажалост, нисам наишао на разумијевање. Једно обећају, а другачије раде. Због тога није дошло до усвајања буџета и општини су блокиране новчане трансакције, што је довело до обустављања исплате социјалних давања и плаћања осталих обавеза и плата запосленима”, рекао је Ранкић.

Он је истакао да је имао обећање одборника СНСД-а да ће остати у првобитној скупштинској већини, али данас се, како каже, показало да се њихов клуб поцијепао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана