Братунац: Одржано вече родољубиве поезије

Срна
Братунац: Одржано вече родољубиве поезије

БРАТУНАЦ - Манифестација “Културно љето-Братунац 2021” вечерас је настављена програмом родољубиве поезије на братуначком Тргу Милоша Обилића.

У оквиру ове вечери промовисана је књига поезије “Траг/ови/” младог пјесника Срђана Ристића из Љубовије.

Он је говорио своје родољубиве, али и љубавне и друге пјесме из ове збирке.

Овај млади пјесник је сав приход од продаје књиге намијенио за изградњу саборног храма у Братунцу, а 457 читалаца је заинтересовано за куповину збирке пјесама.

Осим Ристића, родољубиве стихове је говорила Јана Цветковић и још неколико рецитатора, а неколико патриотских пјесама отпјевала је млада вокална солисткиња Оља Бабић.

Директор Дома културе у Братунцу Радован Петковић рекао је Срни да је у оквиру ове манифестације, која је почела 19. јула и први пут се одржава на Тргу Милоша Обилића, успјешно одржано неколико културних садржаја.

Он је истакао да су због вируса корона у Братунцу одгођене многе традиционалне културне манифестације и програми у претходном периоду и да је покренут нови садржај након ублажавања епидемиолошких мјера да би се љубитељима културе приуштили неки културни програми у љетњој сезони након дуге паузе.

Организатори програма су Дом културе и Општина Братунац.

Сљедећи садржај у оквиру ове манифестације је Фестивал фолклора који ће бити одржан сутра на позорници на Тргу Милоша Обилића.

Најављено је учешће културно-умјетничких друштава “Младост” из Нове Пазове и Пецке, “Браћа Недић” из Осечине, “Бирач” из Власенице, Фолклорног ансамбла “Мина и Андреј” из Малог Зворника, “Азбуковица” из Љубовије, “Мост” из Братунца, “Свети деспот Стефан Лазаревић” из Сребренице и “Кравица” из истоименог мјеста.

Организатори фестивала чији је почетак најављен за 19.30 часова су КУД “Мост” и Дом културе из Братунца.

“Културно љето” завршава се 10. августа дјечијим музичким кабареом у извођењу глумаца Слободана Нинковића и Јовице Тишме.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана