Братунац: Донесена одлука о кредитном задужењу од 3,2 милиона КМ

Srna
Братунац: Донесена одлука о кредитном задужењу од 3,2 милиона КМ

БРАТУНАЦ - Одборници Скупштине општине Братунац усвојили су одлуку о кредитном задужењу општине у износу 3,2 милиона КМ. Начелник општине Недељко Млађеновић рекао је да су кредитна средства планирана за финансирање изградње и опремање зграде општине, те за куповину земљишта за слободну бесцаринску зону код граничног прелаза и новоизграђеног моста "Братољуб" на Дрини код Братунца.

Поништена је ранија одлука о избору и именовању члана Општинске изборне комисије /ОИК/ и усвојена одлука о именовању Мијата Ћирковића за члана ОИК Братунац.

Одборници су усвојили и одлуке о куповини земљишта за регулацију корита братуначких ријека, као и одлуку о административним таксама.

Локална Скупштина разријешила је Марину Јовановић са мјеста вршиоца дужности директора предузећа "Малина-Братунац", а за директора овог предузећа именовала је Раденка Радовића, дипломираног инжењера пољопривреде.

Усвојен је предложени Програм санације и одржавања локалних путева на подручју општине Братунац, затим Програм заједничке комуналне потрошње и Програм уређења градског грађевинског земљишта.

На сједници је усвојена и информација о безбједносној ситуацији на подручју општине у прошлој години, о чему је локалну Скупштину упознао командир Полицијске станице у Братунцу Бранко Шарчевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана