Браћа Качавенда из Приједора добијају нови дом: Стамбени контејнер стиже за 20 дана

Ј. К.
Браћа Качавенда из Приједора добијају нови дом: Стамбени контејнер стиже за 20 дана

ПРИЈЕДОР - Када Бог споји људе хуманог срца који исто размишљају онда нема препрека и ствари које се не могу завршити, а због тога ће и браћа Качавенда из села Гаћан код Приједора добити нови кров над главом у којем ће моћи достојно да живе.

Овим ријечима за “Глас Српске” причу је започео хуманитарац из Бањалуке Милан Миња Савановић, који каже да су браћа Томислав и Борислав годинама били заборављени и да живе у трошној кући без струје и воде.

- Људи живе у веома нехуманим условима, а један од браће је тежак плућни болесник. Покренули смо акцију да би им обезбиједили кров над главом и само након неколико дана јавили су нам се људи из приједорске фирме “Неомет монтажа”, који су рекли да желе донирати стамбени контејнер, који је већ у изради - рекао је Савановић. 

Према његовим ријечима, контејнер ће за становање бити спреман за двадесетак дана, а прављен је тако да могу стати два кревета и пратећи елементи. Савановић каже да су у потрази за фирмама које би донирале материјал за плочу на коју би спустили контејнер.

- Захваљујући добрим људима скупили смо и 5.813 КМ, а од тог новца планирали смо да платимо прикључак за  струју, воду, куповину кревета, постељине, фрижидера, гријалице, лијекова, док је остатак намијењен за храну и хигијену - рекао је Савановић.

Браћа Качавенда су, како каже, веома сретна што ће имати кров над главом.

- Њима је то била једина жеља јер је само питање када ће се срушити кућа у којој они живе - рекао је Савановић и додао да је браћи неопходно лијечење.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана