Божић: Дo 16.00 часова гласало 34,28 одсто бирача

Срна
Божић: Дo 16.00 часова гласало 34,28 одсто бирача

БИЈЕЉИНА - Излазност на референдуму за опозив градоначелника у Бијељини до 16.00 часова је 34,28 одсто, изјавила је предсједник Комисије за спровођење опозива Дијана Савић Божић.

Она је навела да је на референдуму гласало 37.282 бирача.

Божићева је рекла да је од 85 политичких субјеката који учествују у поступку опозива, овој комисији приговор упутио СДС.

“Сви остали су задовољни нашим радом”, рекла је Божићева на конференцији за новинаре.

Она је навела да потпредсједник Скупштине града Бијељина Мустафа Градашчевић није пријављен Комисији за спровођење опозива у вези са нарушавањем процеса гласања.

“Нема ни пријаве ни приговора нити сазнања о неком кршењу”, рекла је Божићева.

Одговарајући на питање новинара да прокоментарише тврдњу градоначелника Љубише Петровића о куповини гласова, Божићева је рекла да то није и не треба да буде пријављено Комисији, јер је то кривичнио дјело и апеловала на Петровића да све доказе које има што прије однесе у Полицијску управу Бијељина како би то било процесуирано.

Грађани Бијељине данас се на референдуму изјашњавају да ли су за опозив градоначелника Љубише Петровића, а право гласа има око 112.000 бирача.

Референдум у Бијељини је први који се одржава у складу са новим Правилником о спровођењу опозива који је крајем прошле године донесен у Народној скупштини Републике Српске.

Опозив градоначелника, који је из СДС-а, покренуло је 25 одборника Скупштине града 8. фебруара, а подржава га широка Народна коалиција “Покренимо Бијељину”, предвођена СНСД-ом.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана