Босански Милановац: Уређењем пута до повратка мјештана

Д. К.
Босански Милановац: Уређењем пута до повратка мјештана

Сански Мост - Завичајно удружење Сањана "Грмеч", чије је сједиште у Бањалуци, јуче је у селу Босански Милановац удаљеном двадесетак километара од Санског Моста организовало акцију чишћења и уређења пута.

Према ријечима предсједника удружења Николе Дроњка, у акцији је учествовало педесетак чланова, а помогла им је и неколицина повратника.

- Пут који повезује Босански Милановац са свијетом је био зарастао у грмље и шибље и било је готово немогуће саобраћати, осим теренским возилима. На позив мјештана, организовали смо акцију уређења пута - истакао је Дроњак.

Он је додао да су у разговору с представницима локалних власти добили чврста обећања да ће ускоро почети санирање овог макадамског пута. Дроњак истиче да је Удружење "Грмеч" до сада организовало низ хуманитарних акција, а недавно су помагали грађанима Санског Моста који су били угрожени недавним поплавама.

- Сличне акције ћемо организовати и у другим повратничким селима која су прилично запуштена - каже Дроњак.

Сански парох Ален Марић, који је обишао учеснике акције, рекао је да је у Босанском Милановцу обновљено само петнаестак домаћинстава. Додао је да је у овом подгрмечком селу прије рата било више од стотину домаћинстава.

- Мјештани данас махом живе на подручју Српске или у Србији. Млади нису заинтересовани да се врате због лоше инфраструктуре - истакао је Марић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана