"Боксит" дао 1000 КМ за 600. бебу у Милићима

Srna
"Боксит" дао 1000 КМ за 600. бебу у Милићима

МИЛИЋИ - У породилишту Специјалне болнице из хируршких области "Боксит" у Милићима од 14. новембра 2017. године, када је почело са радом, до данас рођено је 600 беба, а Милици Бублић, мајци чија је беба 600. која је рођена у овом породилишту данас је уручен новчани бон од 1.000 КМ.

Бублићевој је бон у вриједности 1.000 КМ, у име предсједника компаније "Боксит" Рајка Дукића, уручио директор те здравствене установе Милан Видовић.

Она је изјавила Срни да је њој и супругу Бранимиру то друга беба.

"Добила сам здравог дјечака Матију, тешког 3.260 грама. Код куће имам још једног дјечака од пет година. С обзиром на то да имам 24 године, ја сам пресрећна мама. Захвална сам особљу породилишта у Милићима јер су били пажљиви, предусретљиви и све је беспријекорно", рекла је Бублићева.

Начелник породилишта и одјељења гинекологије при Специјалној болници Сања Калајџић изјавила је да је велики број порођаја резултат квалитетног тимског рада милићког особља и рада на побољшању стандарда и квалитета услуга.

"Развијајући концепт приватног породилишта у нашој установи, квалитетом смјештаја, исхране и наших професионалних услуга и односа према пацијентима, омогућавамо нашим породиљама да на свијет донесу бебу у једном пријатном и безбједном окружењу", рекла је она.

Видовић је рекао да број рођених беба у милићком породилишту показује да се оно у ове три године афирмисало у својим стандардима као породилиште високих критеријума у цијелој регији.

"Будући да се још налазимо у периоду борбе против епидемије вируса корона, када је у претходна три мјесеца свуда била тешка ситуација, код нас је у тим мјесецима број порода био и преко двадесет. Вирус није ушао у болницу, сви смо живи, здрави и поносни на тај резултат. Надамо се да ћемо наставити тако интензивно и квалитетно и у наредним годинама", рекао је директор ове здравствене установе.

У породилишту Специјалне болнице "Боксит" у Милићима од новембра 2017. године, до данас је рођено 327 дјечака и 273 дјевојчице.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана