Билећа: Усвојен нацрт буџета за наредну годину од 10.548.000 КМ

Срна
Foto: Срна

БИЛЕЋА- Скупштина општине Билећа усвојила је данас Нацрт буџета општине за сљедећу годину од 10.548.000 КМ и Нацрт ребаланса буџета за ову годину од 13.854.000 КМ.

Начелник општинског Одјељења за финансије Миљан Милићевић рекао је новинарима да ће буџет за наредну годину бити већи за око 1,4 милиона КМ у односу на овогодишњи.

Он је истакао да се највише новца од 5,2 милиона КМ издваја за плате свих буџетских корисника, наводећи да је у општини и даље тешка финансијска ситуација и да имају прекомјеран број запослених.

Милићевић је додао да је општина Билећа вјероватно прва локална заједница у Републици Српској по великом броју запослених у односу на број становника и да очекује да ће се у 2023. години у сарадњи са републичким властима наћи рјешење за вишак радника.

Начелник општине Веселин Вујовић рекао је да ће буџет за сљедећу годину бити потрошачки јер ће највише средстава бити издвојено за плате и враћање старих и нових дугова.

Он је напоменуо да се финансијски проблеми у Општини Билећа не могу ријешити за кратко вријеме и да једино уз помоћ Владе Републике Српске могу изаћи из тешке ситуације, у шта не сумња.

Вујовић је рекао да ће вјероватно морати прибјећи непопуларној мјери отпуштања радника уз отпремнине, наводећи да је сада око 240 запослених, односно 41 мање, укључујући и приправнике, од када је преузео функцију начелника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана