Билећа: До краја септембра завршетак реконструкције тротоара

Срна
Foto: Срна

БИЛЕЋА- У Билећи је у току реконструкција тротоара у ужем језгру општине у оквиру пројекта за који је Влада Републике Српске обезбиједила 300.000 КМ.

Начелник општинског Одјељења за просторно уређење Милош Бошњак рекао је Срни да је пројектом планирано да буде реконструисано око 4.200 метара квадратних тротоара, а пројекат би требао да буде завршен до краја септембра.

Он је навео да пројекат подразумијева уклањање постојећег слоја, израду подлоге, замјену оштећених и постављање нових ивичњака, те постављање завршног слоја тротоара.

- У обухвату је Улица краља Александра, те Улица Пека Павловића. Уколико се уклопимо, покушаћемо да реконструишемо и тротоаре од раскрснице код Средњошколског центра до Дјечијег вртића у овој фази, а сљедећа фаза, у зависности од финансијских средстава, биће реконструкција тротоара ка Основној школи "Свети Сава" - рекао је Бошњак.

Он је додао да је планирано да улица Обилићев вијенац у Билећи, као амбијентална цјелина из аустроугарског периода, буде поплочана каменом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана