Бик месарима побјегао из клаонице, па умало улетио у тржни центар!

Новости
Бик месарима побјегао из клаонице, па умало улетио у тржни центар!

Прњавор - Нешто више од једног сата трајао је хаос који је изазвао бик пошто је умакао из кланице, буквално месарима испод ножа.

Разјарена, крвава животиња излетјела је најприје на магистрални пут Бањалука - Прњавор - Бијељина, а потом улетила у круг “Металекса”, највећег тржног центра у Прњавору.

Ту су га месари на крају и сустигли и послије много муке успјели да вежу за трактор и врате у клаоницу, гдје је и окончао живот.

Тиме је и завршена прича, која је по изјавама, очевидаца била заиста трагикомична.

Како “Новости” сазнају, у тој јурњави, само пуком срећом нико није повријеђен, али осим што је многима утјерала страх у кости, грдосија од бика тешка готово 900 килограма, причинила је знатну материјалну штету.

Разјарени бик и његових гоничи су, прелазећи магистралу у неколико наврата изазвали вишеминутни застој саобраћаја, а ујдурма се одвијала наочиглед шокираних возача и посетилаца.

“Буквално је здробио један аутомобил и ограду испред кланице”, каже за “Новости” Нихад Иришкић, познати прњаворски месар, власник ове клаонице и ранча “Зелена долина”.

Иришкић каже да је бик у четвртак ујутру допремљен из Градишке, али да је очито наслутио шта му се спрема, па је бјегом спас потражио у кругу “Металекса” и на магистрали. Каже да је изгледало као да је напросто “полудео”.

“Све је изгледао као у каквом хорор филму. Онако огромног са великим роговима и крвавом њушком, престрашили бисмо се да смо га видјели и на слици, а камоли уживо”, препричавају преплашене раднице и други очевици ове драме, који су на вријеме побјегли колико их ноге носе.

Радници клаонице који су јурили за животињом, успјели су, на крају да ухвате покидани конопац око бика и вежу га за корпу трактора којим су га на крају вратили у кланицу.

Потјера

Богдан Милинчић, власник “Металекса” каже за “Новости” да је читав призор посматрао са сигурне удаљености и да се ситуација мијењала из минута у минут.

“Гонили су они бика, али и он је маси присутних био за петама. Срећа је да је протутњао крај магацина и продајног објекта јер, у супротном, штета је могла бити несагледива”, каже Милинчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана