Бијељински штаб за ванредне ситуације: Негативна три налаза негативна, међу њима и градоначелников

ГС
Бијељински штаб за ванредне ситуације: Негативна три налаза негативна, међу њима и градоначелников

БИЈЕЉИНА - У Бијељини нема новозаражених вирусом корона, а налази градоначелника Бијељине Миће Мићића и још двије особе из Бијељине су негативни, потврђено је данас на сједници Градског штаба за ванредне ситуације.

Од упупно девет заражених вирусом корона Бијељини, двије особе се налазе на респиратору - једна у карантину болнице „Свети Врачеви“, а друга у УКЦ-у Републике Српске у Бањалуци.

До сада је из Бијељине тестирано укупно 68 лица на овај вирус. Поред девет позитивних резултата, за 29 узетих узорка се чека резултат, а 30 тестова је негативно. Под стручним надзором у самоизолацији налази се 815 лица, што је за 104 мање него претходног дана. У кућној карантину је 89 лица, четворо у карантину у Дома ученика, а 15 лица у болничком карантину. Осам лица је смјештено у спортску салу ОШ „Вук Караџић“, док се у карантину на граничном прелазу Рача налази девет особа, од којих су двије из Бијељине.

Из Болнице наглашавају да је од 1. априла почело у обимније тестирање ширег круга особа које су контактирале особе из сва три кластера заразе на подручју Бијељине.

Комунална полиција обавила је контролу 99 лица која се налазе у кућној самоизолацији и сва лица су поштовала забрану кретања. Полицијска управа Бијељина издала је прекшајни налог за пет лица која су се прекшила полицијски час и за једно лице преко 65 година које је прекршило забрану кретања. У претходна 24 часа од Градског санитарног инспектора издато је 27 нових рјешења за изолацију, што је укупно 92 издата рјешења о изолацији. Градски штаб за ванредне ситуације донио је одлуку на основу које ће Републичком штабу упутити захтјев за израду апликације за праћење лица у самоизолацији, а у циљу вршења ефикасније контроле ових особа.

У протекла 24 часа гранични прелаз Рача прешло је 278 возила, док је на Павловића мосту границу прешло 21 возило.

Што се тиче дезинфекције стамбених зграда и јавних објеката, комунално предузеће а.д. „Водовод и канализација“ је 1. априла извршило дезинфекцију 11 објекта – четири стамбене зграде, просторије Центра за социјални рад, Аграрног фонда, ОШ „Кнез Иво од Семберије“ и просторије двије мјесне заједнице. Предузеће „Еко заштита“ Бијељина извршило је дезинфекцију простора око спортске сале ОШ „Вук Караџић“ гдје је смјештен карантин.

Фирма „Комуналац“ АД извршила је прање и дезинфкецију девет улица -Потпоручника Смајића, Жртава фашистичког терора, Галац, Лозничке, Николе Спасојевића, Дринске, Ивана Горана Ковачића, Ђуре Даничића и 27. марта.

Кол- центар је претходног дана имао 27 позива, а од тога реализовано је 14 захтјева за доставом хране и лијекова.

На Градском штабу је усвојена одлука да се укине рад Кол-центра суботом, јер је лицима старијим од 65 година дозвољено кретање уторком и петком у јутарњим часовима, а Дом здравља суботом не издаје рецепте за лијекове.

Градска управа Града Бијељина позива грађане на одговорност и поштовање савјета медицинских радника и републичких институција и установа, прије свега на спровођење мјера хигијене и социјалну дистанцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана