Бијељина: Уведене нове оперативне процедуре у ортопедији

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА - У бијељинској Болници "Свети врачеви" уведена је ревизиона протеза кољена као нова оперативна процедура у ортопедији.

Шеф тима љекара бијељинске болнице који је урадио прву операцију ревизионе протезе кољена Драган Ђорђић рекао је новинарима да је епидемија вируса корона одгодила увођење ове оперативне процедуре, а да је за њено развијање било потребно шест година обука љекара и особља у великим медицинским центрима.

"Нова процедура сврстаће нас међу велике центре који раде овај захват ревизионе хирургије кољена и кука", истакао је Ђорђић.

Према његовим ријечима, пацијенткиња која је оперисана је добро, хода и за неколико дана ће бити отпуштена кући, а Ђорђић наводи да је за праве резултате ревизионе хирургије потребно да прође најмање три мјесеца.

Шеф Одсјека ортопедије Игор Поповић рекао је новинарима да су ревизионе протезе кука у бијељинској болници радили и раније, прошле године урађене су четири овакве операције, колико и у току ове године.

Према његовим ријечима, у току епидемије вируса корона прошле године урађено је 450 операција, међу којима 40 операција имплементације протезе кука, 12 операција имплантације протезе кољена, а збринуто је преко 250 прелома.

За пет мјесеци ове године урађено је 35 протеза кукова, 20 протеза кољена и збринуто 120 прелома.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана