Бијељина: Уједињена Српска подржава приједлог за градоначелника

Srna
Бијељина: Уједињена Српска подржава приједлог за градоначелника

БИЈЕЉИНА - Челници градских одбора СНСД-а и Уједињене Српске у Бијељини састали су се како би припремили споразум о усаглашеном политичком дјеловању и подршци заједничком кандидату за предстојеће локалне изборе.

Предсједник Градског одбора СНСД Бијељина Недељко Ћорић рекао је да је Уједињена Српска четврта градска организација из постојеће скупштинске већине на нивоу Републике Српске са којом ће његова странка потписати коалициони споразум.

"Жеља нам је да ову коалицију имплементирамо и на локалном нивоу. Тек када потпишемо коалициони споразум са постојећим коалиционим партнерима можемо разговарати и са другим странкама које егзистирају на територији града", каже Ћорић, саопштено је из СНСД Бијељина.

Он напомиње да СНСД жели да у странкама које су им коалициони партнери на нивоу Републике Српске пронађе истомишљенике са којима ће заједно радити на дефинисању стратешких циљева и одређивању инфраструктурних пројеката који су у будућности потребни Бијељини.

"Желимо да за све наше активности одредимо рокове и да их реализујемо, а не да само о њима говоримо у предизборно вријеме. Усвојићемо прецизне критеријуме који кадрови и са којим стручним компетенцијама те циљеве могу реализовати", рекао је Ћорић и нагласио да СНСД не жели трому администрацију која је сама себи сврха него људе са визијом који воле овај град.

Ћорић напомиње да СНСД жели да се стратешки пројекти попут изградње ауто-пута, схвате као историјска шанса за економски развој, али и као шанса која ће ову средину унаприједити у образовном и културолошком смислу.

"Бијељина може бити модеран град само ако адекватно употријеби људске и интелектуалне капацитете које посједује", истакао је предсједник Градског одбора СНСД Бијељина.

Предсједник Градског одбора Уједињене Српске Милан Трнинић рекао је да је ово био састанак политичких истомишљеника који имају исту политичку визију, како за Републику Српску, тако и за Бијељину.

"Уједињена Српска један је од најстабилнијих коалиционих партнера СНСД-а на простору Српске и то партнерство ћемо пренијети у Бијељину. Пошто нећемо имати свог кандидата за градоначелника, потписивање споразума са СНСД-ом ће значити и подршку кандидату кога предложи та странка", истакао је Трнинић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана