Бијељина: У ковид болници данас хоспитализован највећи број пацијената

ГС
Бијељина: У ковид болници данас хоспитализован највећи број пацијената

БИЈЕЉИНА - У ковид болници у Бијељини данас је хоспитализовано 47 пацијената, што је највећи број од почетка пандемије вирусом корона.

 “Са тешком клиничком сликом је 30 обољелих, од којих је петоро животно угрожено”, објављено је на сајту бијељинске Болнице “Свети врачеви”.

У протекла 24 часа преминуо је старији мушкарац са коморбидитетима.

На данашњем састанку Кризног штаба Болнице речено је да се повећава број болесника у ковид болници, као и број обољелих са тешком клиничком сликом.

У Бијељини је и данас висок проценат заражених у односу на број тестираних и износи око 60 одсто.

У протекла 24 часа вирус корона је регистрован код 61 особе из Бијељине.

“Епидемиолошка ситуација је пријетећа и веома неизвјесна, али захваљујући на вријеме предузетим мјерама, бијељинска болница је дочекује спремно”, речено је на састанку Кризног штаба.

Према препоруци Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, од почетка ове седмице одвојен је ковид дио од осталог дијела болнице, а сви амбулантни прегледи обављају се у новој поликлинициу згради старе хирургије.

Из Болнице “Свети врачеви” апелују на јавност да епидемиолошку ситуацију схвате крајње озбиљно и да се стриктно придржавају прописаних и препоручених мјера заштите, јер је то и даље једини начин заштите од инфекције новим вирусом корона.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана