Бијељина: Традиционалним дружењем ловаца озваничен почетак ловне сезоне на ниску дивљач

Срна
Бијељина: Традиционалним дружењем ловаца озваничен почетак ловне сезоне на ниску дивљач

БИЈЕЉИНА- Градоначелник Бијељине Мићо Мићић присуствовао је дружењу ловаца у ловачком дому у Горњим Загонима на коме је озваничен почетак ловне сезоне на ниску дивљач.

Мићић, који је и предсједник Скупштине Ловачког друштва "Семберија", рекао је да ће лов на фазане и зечеве бити дозвољен наредних 11 седмица.

Он је додао и да циљ није да да се улови што више дивљачи већ да се сачува природа.

Мићић истакао је да су овакви сусрети најбољи подстицај за развој ловног туризма.

- Подсјетићу вас да су некада у Семберију долазили Италијани како би ловили препелице, а податак да наше удружење има више од 1.000 чланова, довољно говори о потенцијалу који посједујемо - рекао је Мићић.

Он је истакао лијепо дружење и добровољни рад ловаца, чији је резултат 17 ловачких секција у Семберији и велики број ловачких кућа.

- Осим тога, можемо да се похвалимо бројним члановима који су такозвани заслужни ловци, старији од 65 година, који дуже од двије деценије плаћају чланарину - рекао је Мићић.

Предсједник ловачке секције Загони Здравко Стевановић истакао је да Ловачко удружење "Семберија" сваке године у ловиште пусти више од 5.000 фазана и обезбиједи неколико тона хране за високу и ниску дивљач.

- Ове године наша секција је одлучила да не лови зеца јер га нема много у ловишту. Фокусираћемо се на фазане, а дозвољен је и одстрел предатора - шакала, лисице и куне - додао је Стевановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана