Бијељина: Предата на употребу огледна фарма, вриједности 1,1 милион КМ

ГС
Бијељина: Предата на употребу огледна фарма, вриједности 1,1 милион КМ

БИЈЕЉИНА - Пољопривредној школи у Бијељини данас је званично предат на употребу савремени објекат фарме музних крава, намијењен практичној и огледној настави, вриједности 1,1 милион КМ, чију је иградњу финансирала Градска упGSрава.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је да је градња најсавременијег објекта овог типа у БиХ започела 2017. године.

“Осим простора за музне краве, објекат садржи све пропратне просторије неопходне за савремено образовање - двије учионице, кабинете, просторије за телад, купатила са туш кабинама и свлачионицама, као и лактофриз”, рекао је Мићић новинарима.

Он је навео да ће ученици Пољопривредне школе, уз квалитетну практичну наставу која ће им бити омогућена у овој фарми, по завршетку школе у потпуности бити спремни за рад.

Мићић је најавио да ће стара штала Пољопривредне школе бити порушена, те да ће на њеном мјесту, до зграде Центра за високо образовање, бити изграђен студенски центар и парк.

Замјеник директора Пољопривредне и медицинске школе Дејана Станимировић захвалила је Градској управи за цјелокупан посао и средства која су издвојили.

“Осим тога што ће ђаци имати знатно боље услове за учење, модерна фарма је значајна за квалитетније извођење практичне наставе. На нашој новој фарми едукативног карактера стицаће се практична знања из исхране, смјештаја, лијечења и његе животиња”, рекла је Станимировићева. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана