Бијељина: Обезбијеђена средства за кухињу у вртићу на Лединцима

ГС
Бијељина: Обезбијеђена средства за кухињу у вртићу на Лединцима

БИЈЕЉИНА - За реализацију пројекта "Вртић је и моје право" којим је предвиђено и опремање кухиње у подручном вртићу "Чика Јова Змај" у бијељинском насељу Лединци, из средстава Инвестиционо-развојне банке (ИРБ) Републике Српске обезбијеђено је 50.000 КМ, док ће град Бијељина издвојити око 17.800 КМ, саопштено је из Градске управе.

Градоначелник Мићо Мићић рекао је након потписивања уговора са ИРБ-ом да се очекује да ће захваљујући реализацији овог пројеката бити побољшана услуга у овом вртићу.

"Увођењем полудневног предшколског програма у вртићу на Лединцима биће повећан и број дјеце која похађају ову врсту наставе. Малишанима узраста од три до шест година из рањивих група становништва (дјеца ромске националности и из социо-економски угрожених породица) ова услуга биће бесплатна", рекао је Мићић.

Он је истакао да ће бити и побољшани услови за припрему хране у вртићу на Лединцима за дјецу која бораве у овом објекту, али и у подручној јединици у Дворовима, те ће на тај начин оптерећеност кухиње у централном вртићу бити значајно смањена, а самим тим услуга ће бити квалитетнија.

Осим Бијељине, пројекти у још осам локалних заједница биће суфинасирани у оквиру финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској у 2019/2020. години.

Средства финансијског механизма одобравају се на бесповратној (грант) основи, а у овом циклусу била су доступна за подршку пројектима локалних заједница ради побољшања доступности и квалитета јавних услуга, као и за повећање обима и продуктивности пољопривредне производње.

Финансијски механизам успостављен је како би пружио подршку реализацији приоритета утврђених стратегијама развоја јединица локалне самоуправе и на тај начин допринио јачању јавних услуга и руралног развоја у Републици Српској.

Пројекат је успостављен кроз сарадњу Министарства финансија Републике Српске, Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, Амбасаде Швајцарске у БиХ, Развојног програма УН у БиХ и Инвестиционо-развојне банке Републике Српске

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана