Бијељина: Наставак развоја интегрисаног информационог система

ГС
Бијељина: Наставак развоја интегрисаног информационог система

БИЈЕЉИНА - Компанија “ММС КОДЕ” из Бањалуке даровала је 30 рачунара бијељинској ковид болници и обезбиједила још 25 лаптопа за мобилност здравстених радника у кризној ситуацији борбе против вируса корона.

Директор компаније Славко Бојић најавио је наставак развоја интегрисаног информационог система у здравственим установама у Бијељини и истакао да то олакшава рад медицинског особља и приступ пацијената здравственим услугама.

Вршилац дужности директора Болнице “Свети врачеви” Златко Максимовић захвалио је за донацију и рекао да је при ступању на дужност прије три мјесеца у овој здравственој установи затекао лоше стање у вези са информационим системом.

“Мрежа не постоји, а 150 компјутера стари су од шест до 10 година, сада радимо колико можемо да унаприједимо и информациони систем у бијељинској болници”, навео је Максимовић.

Он је додао да је још прије 10 година, када је био директор Дома здравља у Бијељини, у овој здравственој установи успостављена информациона мрежа.

Директор Дома здравља Данијела Ђукин рекла је новинарима да су већ започели са примјеном интегрисаног здравственог информационог система, први у Републици Српској, те да је стигло 100.000 персонализованих електронских картица које ће се убудуће користити умјесто старих здравствених књижица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана