Бијељина: Музичари и угоститељи незадовољни епидемиолошким мјерама

ГС
Бијељина: Музичари и угоститељи незадовољни епидемиолошким мјерама

БИЈЕЉИНА - На тргу у центру Бијељине данас је одржан протест грађана који су незадовољни епидемиолошким мјерама уведеним због погоршане ситуације са вирусом корона.

Неколико десетина окупљених рекли су новинарима да немају организатора и да је ријеч о спонтаном окупљању. Скуп је протекао мирно.

У име угоститеља и музичара новинарима се обратио Васко Тодић, који је рекао да епидемиолошке мјере угрожавају егзистенцију бројних породица и да је циљ протеста указивање на проблеме и захтјев да надлежни нађу рјешења.

“Организовање скупа кренуло је на друштвеним мрежа и нисмо дошли са намјером да изазивамо немире, већ да скренемо пажњу надлежним локалним и републичким властима да имамо проблем са егистенцијом породица и да у доношењу препорука и одлука пронађу рјешење за нас”, рекао је Тодић.

Он је као нелогичност навео да музичари и угоститељи не раде, а раде пијаце и тржни центри.

У име незадовољних угоститеља новинарима се обратио Владимир Сарић, који је позвао надлежне да помогну овом сектору по питању пореза и доприноса, наводећи да ће они придржавати свих прописаних мјера. /крај/љб/фото
 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана