Бијељина: Ковиљуше добијају спортски терен

ГС
Бијељина: Ковиљуше добијају спортски терен

БИЈЕЉИНА - На тромеђи бијељинских насеља Ковиљуше, Интергај и Заир данас је почело рашчишћавање 7.000 метара квадратних терена на којем ће бити изграђен спортски центар, односно, терен за мали фудбал и травнати терен.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић, заједно са мјештанима насеља Ковиљуше, посјетио је градилиште.

“Лично сам био уз становнике Ковиљуша још од почетка изградње насеља, чему има већ 20 година. Заједно смо изградили улице и школу, као и водоводну и гасоводну мрежу, а Градска управа ће наставити да прати потребе становника овог насеља и да ради у њиховом интересу, као и до сада”, најавио је Мићић.

Он је нагласио да ће нови спортски центар бити користан за становнике три насеља - Ковиљуше, Интергај и Заир, а у разговору са мјештанима Ковиљуша договорено је да се просијече пут из овог насеља и споји са мостом у Улици Раје Бањичића, чиме би саобраћајне гужве у овом дијелу града биле знатно смањене.

“Оба пројекта - спортски центар и нова саобраћајница предвиђени су Регулационим планом града Бијељина. У плану је и изградња обданишта за дјецу из овог дијела града, као и фискултурна сала за подручну школу жКнез Иво од Семберијеж на Ковиљушама. С обзиром на то да су Ковиљуше од почетка грађене плански, наставићемо да их уређујемо како и доликује правом градском насељу. Све радимо у договору локалних и републичких власти, а окупљени око идеје да је интерес грађана на првом мјесту”, истакао је Мићић.

Жељко Милић из Ковиљуша наглашава да је омладина овог насеља основала и регистровала истоимени фудбалски клуб који се такмичи у 6. лиги Републике Српске, тако да ће изградња терена за фудбал бити од изузетног значаја за наставак такмичења новооснованог клуба.

“Осим тога, овај пројекат је од важан за око 5.000 становника три насеља, а нарочито је битан да омладину усмјеримо ка спорту, односно изведемо на прави пут”, сматра Милић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана