Бијељина: Издата употребна дозвола за гасовод

Срна
Бијељина: Издата употребна дозвола за гасовод

БИЈЕЉИНА - Бијељинско градско Одјељење за просторно уређење издало је рјешење о употребној дозволи инвеститору “Бијељина гас” за објекат јавне инфраструктуре, односно гасовод чиме су стоврени услови да ово предузеће обезбиједи дистрибуцију гаса ка крајњим корисницима - правним и физичким лицима.

Издавањем употребне дозволе окончан је инвестициони циклус изградње гасовода, који траје од 2009. године у који је уложено више десетина милиона евра, што потврђује успјешну сарадњу између институција Републике Србије и Републике Српске, као и Града Бијељина, саопштено је из Градске управе.

У саопштењу се истиче да се у наредном периоду очекује да “Бијељина гас”, чији је оснивач и Град Бијељина, дефинише услове, начин и цијену појединачних прикључака ка потрошачима.

“Овај пројекат ће омогућити дистрибуцију и коришћење другог вида енергије, како бисмо смањили емисију угљен-диоксида у атмосферу и коришћење фосилних горива, а све са циљем праћења глобалних трендова у борби против климатских промјена”, истичу из Градске управе.

Из Градске управе прецизирају да је употребна дозвола издата 22. септембра за објекат јавне инфраструктуре који се састоји од гасовода средњег притиска, дистрибутивне гасне мреже, кућних гасних прикључака и двије мјерно-регулационе станице.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана