Бијељина: Исплатив узгој јагоде у Семберији

Srna
Бијељина: Исплатив узгој јагоде у Семберији

БИЈЕЉИНА - У селу Кацевац код Бијељине брачни пар Стево и Вајица Симић деценијама узгајају јагоде које никада нису прскали хербицидима.

Симић је рекао Срни да јагоде које узгајају дају добар принос и квалитет, задржавају свјежину и по неколико дана, а умјесто хемијских третмана они у њиховом узгоју користе свој рад и посвећеност.

"Ко једном дође у наш јагодњак - враћа се увијек", истакао је Симић и навео да им је то и најбољи подстрек за рад. Продаја је сигурна, а обавља се у домаћинству Симића и за њу је задужена Стевина супруга Вајица.

"Наш јагодњак се простире на једном дунуму земље и има посађених 3.000 садница, даје принос до 2,5 тоне јагоде у сезони, а цијена је три КМ по килограму", рекла је Симићева.

Она је истакла да се у јагодњаку све ради ручно и да им то није тежак посао.

"Јагода је воће које тражи доста воде, па су мајске кише ове године погодовале роду који је пристигао већ 10 маја и трајаће до половине јуна", рекла је Симићева.

Симићева је навела да од домаћих јагода, по старинским рецептима, без конзерванса, спрема слатко и џем за унуке од кћерке и сина, који живе у Бијељини.

"Највеће ми је задовољство што производимо здраву храну за своју породицу и за продају", нагласила је Симићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана